[tp_search_shortcodes slug="13fe4386"]

Dækker det blå sygesikringskort i Tyskland ?

Sygdom på rejse til Tyskland

  • For akut lægehjælp ring 112
  • Gratis behandling hos læger og hospitaler tilknyttet den offentlige sygeforsikring

Telefon N/A

Tyske sundhedsmyndigheder website
EU om regler for sygesikring dækning i Tyskland på dansk website

Hvordan bruger du det blå sygesikringskort ? 

På siden her har vi samlet de, på udgivelsestidspunktet, gældende regler for udstedelse, benyttelse og dækning af det blå EU sygeforsikrings kort. De informationer vi har samlet kan være ændret senere. For aktuelle priser og regler kan du søge oplysninger på den nationale sundhedsmyndigheds website, link er angivet.

Med det blå sygesikringskort har du ret til samme behandling på samme vilkår som borgerne i Tyskland. Kortet dækker ved læge, hospitalsbehandling, hospitalsindlæggelse, tandlæge samt for medicin hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygeforsikring i Tyskland.

Husk på at det blå EU sygesikringskort ikke dækker for udgifter så godt som det gule sygesikringsbevis. Du kan risikere at behandleren beder dig om at betale for behandlingen, og du senere skal søge refusion gennem Styrelsen for Patientsikkerhed, International Sygesikring.

Husk at gemme originale regninger og kvitteringer samt få kopier af henvisninger og recepter hvis der er mulighed for refusion af den offentlige andel.

Vigtigt: Du skal altid vise det blå sygesikringskort inden behandling påbegyndes. Viser du det ikke kan du risikere selv at skulle betale alle udgifter til behandling. Endelig husk at EU-sygesikringskortet ikke er en rejseforsikring, kortet dækker basis behandling og ikke mere.

Rejseforsikring for rejser til Tyskland

Hvis du ikke vil have problemer på din rejse til Tyskland og være urolig for hvis der skulle opstå situationer der vil kræve at du skal søge lægehjælp anbefales det på det kraftigste at tegne en privat rejseforsikring der dækker alt i forbindelse med din rejse til Tyskland, fra mistet bagage over afbestillingsforsikring til lægehjælp og eventuel hjemtransport.

Hos find forsikring kan du se og sammenligne priser og du kan få tilbud på forsikringer der dækker rejser til Tyskland.

Læs med på vores sociale medier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here