[tp_search_shortcodes slug="13fe4386"]

Seværdigheder i Lübeck

Hvad er de bedste seværdigheder i Lübeck ? Se liste med omtale af de mest populære attraktioner og seværdigheder i byen. Find inspiration til oplevelser for hele familien

Seværdigheder

Holstentor

Holstentor er byens mest berømte bygning og har været afbilledet på de gamle tyske 50 Mark sedler, så næsten alle tyskere kender den. Bygget 1469-78 efter inspiration fra byporte i Flandern. Bag de rød- og sortglaserede mursten befinder sig det Byhistoriske Museum. Se den meget flotte model af middelalderbyen og følg handelsruterne. Indskriften CONCORDIA DOMI FORIS PAX betyder enhed hjemme, fred ude. 

Puppenbrücke

Puppenbrücke betegner den stribe af skulpturer der befinder sig på broen foran Holstentor ned mod Banegården. Bemærk særlig Merkur, de handlendes og tyvenes gud. En del figurer er flyttet til gården i St. Annen-Museum.

Salzspeicher

Salzspeicher ligger tæt på Holstentor. De store, markante, nu tidligere pakhuse er opført i 16  -17 århundrede. Her opbevarede man det dyre og kostbare salt fra de nærliggende Lüneburger saltkilder, inden det blev sendt til Skandinavien.

Petrikirche

Petrikirken bruges nu til udstillinger og arrangementer. Blandt andet det meget hyggelige håndværker julemarked i den hvidkalkede basilika. Tag elevatoren op i tårnet og nyd den flotte udsigt over hele byen.

Rathausmarkt

Rådhuset er bygget i 1230. Muren med de tre tårne er enestående. Den gotiske kolonnade er genopført for få år siden. Den lyse trappe og karnap ud til gågaden Breite Strasse er i hollandsk renæssance fra 1594. Rådhusets indre er smukt dekoreret. Gå ind i forhallen og få et kort indtryk.

Marienkirche

Marienkirche er påbegyndt i romansk stil i 1200 og fuldført i gotisk stil 1350. Den treskibede murstensbasilika er forbillede for over 100 kirker i Østersø-området og er Tysklands trediestørste. Kirken har et stort lyst, harmonisk indre. Læg mærke til de smukt frilagte kalkmalerier og det rekonstruerede astronomiske ur. I det sydlige tårnet har de nedstyrtede klokker ligget som krigsmindesmærke siden 1942.

Lübecker Dom

Domkirken er ud over at være rigt dekoreret også den ældste kirke i byen. Grundstenen blev lagt i 1160 af Lübecks grundlægger Heinrich Der Löwe.

St.-Aegidien-Kirche Lübeck

St. Aegiedien er den mindste af fem store kirker ligger i det gamle håndværkerkvarter og er smukt dekoreret med gotiske vægmalerier og elementer af barok og renæssance.

Museer i Lübeck

Lübecks størrelse taget i betragtning har byen overordentlig mange museer og gallerier alle beliggende i den gamle middelalderby. Prisniveauet er typisk 4€ for voksne, 1€ for børn. Der er 50 % rabat når man køber et HappyCard der kan købes i Turistinformationen.

Buddenbrookhuset

Siden Lübeck-forfatteren Thomas Mann i 1929 fik Nobels Litteraturpris er denne centrale tyske kulturskikkelse, blevet en umiskendelig del af Lübecks nyere historie. Se den spændende udstilling om familiedynastiet, med broren Heinrich og forfatterbørnene Klaus og Erika som de vigtigste figurer. Huset blev udbombet i 1942, hvor kun facaden stod tilbage, men er smukt genopbygget.

Heiligen-Geist-Hospital

Heiligen-Geist-Hospital fungerede fra middelalderen frem til 1970’erne som hospital. Det kan i dag besøges som museum, hvor man får indtryk af det klosterlignende bygningsværk, der var en af de første hospitaler i Europa. Ved julehøjtiden findes her et af de mest charmerende julemarkeder overhovedet med kunsthåndværk og andre originale julerier.

Kulturforum Burgkloster

Kulturforum Burgkloster var først kloster, så fattighus, retsbygning, fængsel og nazi-hovedkvarter. I dag rummer en af Nordtysklands vigtigste klostre både permanente og skiftende udstillinger; En nyåbnet arkæologisk middelalder-samling med 2,5 mio. genstande. Stedet byder på koncerter og teaterforestillinger. Permanente udstillinger: Det jødiske liv i byen, og en møntudstilling.

Kunsthalle St. Annen / St. Annen-Museum

Et gammelt kloster med en imponerende samling af religiøse kunstværker, særligt træaltre fra Lübecks kirker og religiøs kunst af hollandske mestre gør besøget værd. I 2003 blev nybygningen, med kunst fra 1960’erne og fremefter, indviet. Desuden vises samlinger af 500 års stilhistorie; glas, porcelæn, sølv og legetøj. Adgang til flere af de flotte gårde. Den stilfulde cafe ved indgangen har gode kager og lette frokostretter.

Museum Behnhaus / Drägerhaus

I to store købmandshuse findes en række samlinger: Klassiske musikinstrumenter, møbler fra Goethe-perioden og malerier af Caspar David Friedrich, Edvard Munch, Max Beckman og Lovis Corinth samt en række dygtige lokale kunstnere. Gå en tur i den harmoniske have, hvor Overbeck-Gesellschaft har et tilstødende galleri.

Museum für Puppentheater

Marionetter, hånddukker og skyggefigurer er med i samlingen fra det lokale dukkedynasti Fey. Denne enestående internationale samling af klassiske dukker strækker sig over fem etager. Her er bidrag fra Kina, Indien og Afrika. Men især også fra Tyskland og Tjekkoslovakiet. Se også plakater, rekvisitter og lirekasser. Lige om hjørnet findes marionetteatret med daglige forestillinger.

Willy Brandt-Haus

I Königsstrasse 21 ligger Willy Brandt-Haus, statsmanden er født i Lübeck 1913.

Günter Grass–Haus

I Günter Grass–Haus i Glockengiesserstrasse 21 er der udstilling med billeder og skulpturer af Nobel Litteratur-modtageren, der også bor i byen.

Museum für Natur & Umwelt

Museum für Natur & Umwelt ligger ved siden af domkirken på Mühlendamm 1-3 hvor der er udstilling med dyr, planter og en 15 meter langt hvalskelet.

Industrimuseum Herrenwyk

Industrimuseum Herrenwyk ligger i Kokerstr. 1-3 med flotte tidshistoriske samlinger.

Sights A-Z

Læs med på vores sociale medier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here