Bestil din tur til julemarked i Lübeck fra kun 189 kr pr person her

OK Rejser / ES Bus arrangerer endagsture til  Lübeck med afrejse fra Sjælland i forbindelse med julemarked i Lübeck.

Prisen er 189 – 249 kr pr person

Se køreplan m.m om rejser til Lübeck fra Sjælland

Der køres med afrejse fra Roskilde, København, Ølby, Rønnede, Vordingborg, Nørre Alslev

På visse dage er der ligeledes afgang fra Kalundborg, Holbæk, Slagelse Ringsted, Haslev og Næstved

Om Lübecks julemarkeder

Allerede for 350 år siden blev juletraditionerne i Lübeck nævnt som noget ganske særligt.

I dag har en af Tysklands mest berømte julemarkeder bredt sig ud over det meste af byen med kreative dekorationer, eventyrhaven, de mange boder med gaver og Glühwein og de forskellige julemarkeder, der kæler for de forskellige smagsløg og pirrer indkøbslysten.

Kunstnerne fra Lübeck præsenterer årets smagfulde kreationer på Kunsthåndværkermarkedet i Heiligen-Geist-Kirken, hvor tekstiler, kunstneriske trævarer og keramik står særligt stærkt. Lige uden for, på Skt. Jacobi Kirkepladsen dufter der af vafler og gran, mens gløgg i forskellige smagsretninger hældes op. Lige overfor, på Koberg-Pladsen står et kæmpe pariserhjul der løfter en højt op over tagene, og de farverige traditionelle karruseller, er til stor fornøjelse for de mindste.

Længere nede mod Rådhuset, ved Breite Strasse finder man de rigt dekorerede boder med honningkager, brændte mandler, trælegetøj og glasgaver. Og lige ved siden af, på pladsen ved Marienkirche står eventyrfigurerne Hans og Grethe. Også Tornerose fornøjer både de mindste og de ældste. Mon ikke konditor Niederegger har lavet julemanden i marcipan, eller er det her at han dukker op?

Dukker op gør Josef og Maria på æslet i hvert fald ved Sankt Aegiedien, den mindste af de store bykirker, hvor der op mod jul opføres krybbespil og i Skt. Petri-kirken er der endnu et julemarked, her kommer især håndværkerne, som smede, træskærere og punchkogere, der viser hvad de kan. Her er mere tjære, halm og røg i luften, hvor især lübeckerne forsamles i det smukke, hvide kirkerum, der fyldes med en sød duft af kanel, nelliker og orangestykker. Her stiger varmen til vejrs, mens den fredelige julestemning har en særlig intensiv karakter.

Tag skøjterne med, eller lej nogle på stedet, for selvfølgelig kan man også få sig en svingom på den oplyste skøjtebane foran Holstentor. Så er det kun at håbe på at julemanden opfylder alle ønskerne for i år.

BESVAR

Skriv dine kommentarer!
Skriv dit navn her