[tp_search_shortcodes slug="13fe4386"]

Julemarked i Lübeck

Allerede for 350 år siden blev juletraditionerne i Lübeck nævnt som noget ganske særligt. I dag har en af Tysklands mest berømte julemarkeder bredt sig ud over det meste af byen med kreative dekorationer, eventyrhaven, de mange boder med gaver og Glühwein og de forskellige julemarkeder, der kæler for de forskellige smagsløg og pirrer indkøbslysten.

Kunstnerne fra Lübeck præsenterer årets smagfulde kreationer på Kunsthåndværkermarkedet i Heiligen-Geist-Kirken, hvor tekstiler, kunstneriske trævarer og keramik står særligt stærkt. Lige uden for, på Skt. Jacobi Kirkepladsen dufter der af vafler og gran, mens gløgg i forskellige smagsretninger hældes op.

Lige overfor, på Koberg-Pladsen står et kæmpe pariserhjul der løfter en højt op over tagene, og de farverige traditionelle karruseller, er til stor fornøjelse for de mindste.

Længere nede mod Rådhuset, ved Breite Strasse finder man de rigt dekorerede boder med honningkager, brændte mandler, trælegetøj og glasgaver. Og lige ved siden af, på pladsen ved Marienkirche står eventyrfigurerne Hans og Grethe. Også Tornerose fornøjer både de mindste og de ældste. Mon ikke konditor Niederegger har lavet julemanden i marcipan, eller er det her at han dukker op?

Det gør Josef og Maria på æslet i hvert fald ved Sankt Aegiedien, den mindste af de store bykirker, hvor der op mod jul opføres krybbespil og i Skt. Petri-kirken er der endnu et julemarked, her kommer især håndværkerne, som smede, træskærere og punchkogere, der viser hvad de kan. Her er mere tjære, halm og røg i luften, hvor især lübeckerne forsamles i det smukke, hvide kirkerum, der fyldes med en sød duft af kanel, nelliker og orangestykker. Her stiger varmen til vejrs, mens den fredelige julestemning har en særlig intensiv karakter.

Kan man ikke få nok vinterstemning, så tag på Iskunst-festival www.iceworld.de Her har internationale kunstnere formet eventyrligt fascinerende figurer som fx bredmundede frøer eller selvfølgelig selveste isdronningen, ud af to millioner liter kilo sne og 250.000 kilo is. De formes i et centralt beliggende kæmpetelt foran Holstentor, der hele tiden holder en temperatur af minus 10 grader, ellers går skulpturerne ud af form. Dygtig belysning får kunstværkerne til at gløde om kap, trods vinterkulden. En stor oplevelse for de mindste. Et hyggeligt cafeteria sørger dog for, at man med kakao, kaffe og glögg kan holde varmen.

Liste med julemarkeder i Lübeck

Herunder lister vi nogle af de mest populære julemarkeder i byen.

Læs med på vores sociale medier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here